Bestyrelsen

Marianne Henriksen, formand

Marianne Henriksen, 1962. Cand.mag. i litteraturhistorie og informationsvidenskab samt efteruddannelse til fundraiser. Har altid arbejdet med kommunikations- og formidlingsfaglige discipliner i virksomheder og organisationer som chef, redaktør og konsulent. Har bl.a. været redaktør for flere faglige tidsskrifter samt forlagsredaktør, hvor hun bl.a. udgav faglitteratur med tilknyttede digitale redskaber. Har de seneste år drevet egen virksomhed, Kommunikationsværkstedet Henriks Datter, hvor hun hjælper virksomheder og organisationer med at skrive, redigere og udgive artikler, ebøger, bøger, rapporter, hjemmesider og nyhedsbreve. Desuden hjælper hun virksomheder og organisationer med at udarbejde og validere fondsansøgninger. Hun elsker at læse korrektur og litteratur…

 

Michelle lyngsdal, næstformand

Michelle Lyngsdal, f. 1974 er uddannet lærer fra Århus Dag- og aftenseminarium i 2004. Har været ansat på Engdalskolen i Brabrand siden 2006, hvor hun underviser de ældste klasser i dansk, historie og samfundsfag.

Via sit arbejde og en stor personlig interesse har Michelle et bredt kendskab til dansk børne- ungdoms- og voksenlitteratur. Desuden har det skrevne og talte ord altid fascineret hende, uanset om det er formidlet i litteratur, standup, podcasts, aviser eller film.

Michelle er optaget på Manuskriptskolen for Børnefiktion i København med start i september 2020.

I 2018 blev Michelle valgt ind i Vild med ORDs bestyrelse.

 

rita madsen, økonomi

Rita Madsen, født 1953. Erhvervssproglig diplomuddannelse i engelsk samt efteruddannelse inden for forvaltningsret og organisatorisk læring. Hun har ind til januar 2017 arbejdet som fuldmægtig på Handelshøjskolen i Aarhus senere Aarhus Universitet – fortrinsvis med efteruddannelse inden for ledelse. Siden januar 2017 har hun arbejdet som frivillig ved kultur- og medborgerhuset Elværket Åbyhøj. Rita arbejder desuden løbende som frivillig med forskellige kulturarrangementer under organisationen Rethinkers.

 

Helle Hedevang 

Helle Hedevang, 1959. Cand.mag. i litteraturhistorie og idræt med suppleringsfag fra Nordisk Institut. Tidligere og mangeårig gymnasielærer i dansk og idræt, hvor hun med stor entusiasme har forsøgt at overbevise de studerende om litteraturens univers og kvaliteter. Er selv optaget af moderne islandsk litteratur og film og begejstres desuden af film, teater og moderne dans. Har været frivillig i festivalen Vild med ord de sidste par år.

 

Rikke Juhl

Rikke Søndborg Juhl, 1988. Cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur samt Filosofi. Fra sin uddannelse har Rikke et bredt kendskab til dansk og nordisk litteratur, og hun er ret pjattet med, hvad litteratur kan gøre ved os. Hun har under uddannelse og siden arbejdet som freelance tekstforfatter og skribent indenfor smagsverdenen, som hun allerede var tilknyttet inden studietiden – hun er nemlig også whiskynørd, og det er hovedsageligt whisky, hun skriver om.

Rikke er desuden bosat i Odder. Her engagerer hun sig i det lokale kulturliv som bestyrelsesmedlem i Odder Kulturforening.

Hun har tidligere været frivillig i VMO, og det, der begejstrer hende mest ved festivalen, er det tematiske nedslag i nyere litteratur. Med sin bestyrelsespost vil hun gerne bidrage til, at flere får øjnene op for Danmarks (måske) hyggeligste festival.

 

Søren Fanø

Søren Fanø, 1950. Oprindelig læreruddannet, cand.pæd. i dansk og master i børnelitteratur. Tidligere lektor ved Læreruddannelsen i Aarhus, VIA UC. Har skrevet og skriver bøger, anmeldelser og artikler om især børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den. Er særligt fascineret af de litterære mutationer, vi oplever i disse år i form af e-bøger, lydbøger, det interaktive og billedlitteratur. Genlæser løbende Johs. V. Jensen og andre klassikere, mens han funderer over, hvordan og om de overhovedet vil og kan overleve i et distraheret højhastighedssamfund. Holder gerne oplæg om læselyst, læseglæde, æstetiske oplevelser og dialog om og med litteraturen. Og så elsker han det liv og den ramasjang, der er om litteraturen ved en god litteraturfestival.

 

Anne-Mette Brandt

Anne-Mette Brandt, 1979. Uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium 2005. Arbejder til daglig som lærer i Brabrand.

I 2019 udgav Anne-Mette børn & unge-bogen “Vigga forsvinder” på Forlaget Calibat. Den handler om børns venskaber og den største sorg.