Bestyrelsen

Michelle lyngsdal, formand

Michelle Lyngsdal, 1974. Uddannet lærer fra Århus Dag- og aftenseminarium i 2004. Har været ansat på Engdalskolen i Brabrand siden 2006, hvor hun underviser de ældste klasser i dansk, historie og samfundsfag. Via sit arbejde og en stor personlig interesse har Michelle et bredt kendskab til dansk børne- ungdoms- og voksenlitteratur. Desuden har det skrevne og talte ord altid fascineret hende, uanset om det er formidlet i litteratur, standup, podcasts, aviser eller film.

Michelle har været med i bestyrelsen af VMO siden 2018.

 

Hanne Lundgren Nielsen, økonomi

Hanne Lundgren Nielsen, 1966. Uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet 1997. Hun har siden maj 2015 været ansat som festival- og arrangementschef ved Folkeuniversitetet i Aarhus, hvor hun arbejder med vidensformidling, fundraising og projektledelse. Tidligere har hun arbejdet som kunstformidler og leder af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning, og har et vidtforgrenet og stort netværk i kunst-, kultur- og universitetsmiljøet. Formidling, uanset om det gælder viden, kunst eller litteratur ligger hende meget på sinde og er grunden til, at hun er gået ind i bestyrelsen for Vild med ORD. Privat er hun bosiddende i Laven, en lille stationsby mellem Ry og Silkeborg med 200 husstande, et velfungerende antikvariat, verdens mindste filmklub og egen sherif.

 

Marianne Henriksen, næstformand

Marianne Henriksen, 1962. Cand.mag. i litteraturhistorie og informationsvidenskab samt efteruddannelse til fundraiser. Har altid arbejdet med kommunikations- og formidlingsfaglige discipliner i virksomheder og organisationer som chef, redaktør og konsulent. Har bl.a. været redaktør for flere faglige tidsskrifter samt forlagsredaktør, hvor hun bl.a. udgav faglitteratur med tilknyttede digitale redskaber. Har de seneste år drevet egen virksomhed, Kommunikationsværkstedet Henriks Datter, hvor hun hjælper virksomheder og organisationer med at skrive, redigere og udgive artikler, ebøger, bøger, rapporter, hjemmesider og nyhedsbreve. Desuden hjælper hun virksomheder og organisationer med at udarbejde og validere fondsansøgninger. Hun elsker at læse korrektur…

 

Anne Neergaard Knudsen

Anne Neergaard Knudsen, 1959. Manuskriptforfatter på speed-drawing film og underviser i dansk som andetstprog. Uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og områdestudie Østasien suppleret med Den Journalistiske Tillægsuddannelse fra DJH. Anne har arbejdet med kommunikation, journalistik og undervisning for offentlige og private virksomheder i over 25 år. Anne er desuden mentor og læseguide og fascineret af fortællingen som en forvandlende kraft. Er med i bestyrelsen for at være med til at fremme fællesskaber omkring litteratur.

 

rita madsen

Rita Madsen, født 1953. Erhvervssproglig diplomuddannelse i engelsk samt efteruddannelse inden for forvaltningsret og organisatorisk læring. Hun har ind til januar 2017 arbejdet som fuldmægtig på Handelshøjskolen i Aarhus senere Aarhus Universitet – fortrinsvis med efteruddannelse inden for ledelse. Siden januar 2017 har hun arbejdet som frivillig ved kultur- og medborgerhuset Elværket Åbyhøj. Rita arbejder desuden løbende som frivillig med forskellige kulturarrangementer under organisationen Rethinkers.

 

Lisbeth Nørgaard

… beskrivelse af Lisbeths meritter er på vej.

 

Louise Thyrring

Louise Thyrring, 1978. Uddannet markedsføringsøkonom, projektleder og senest fagjournalist fra DMJX i 2016. Louise har arbejdet med marketing og kommunikation i mange år blandt andet i Salling Group, Small Danish Hotels og Hilding Anders, og er lige nu ansat i en fødevarevirksomhed, hvor hun er magasinredaktør og skribent. Hun er storforbruger af kulturelle tilbud i hele Østjylland, og deltager aktivt i årets festivaller – lige meget om de omhandler litteratur, musik eller teater. Hjemme bruges tiden på istandsættelse af en ældre gård i Odder, hvor hun bor med mand, børn og kæledyr.