Bestyrelsen

Anja Tønning, formand

Anja Tønning, 1984. Uddannet Cand.it. i Medievidenskab og Digital Design fra Aarhus Universitet i 2011. Arbejder som Head of Social Media hos Salling Group, hvor hun leder et kreativt team på 10, der laver alt til sociale medier hos Netto, Føtex, Bilka, Wupti, Skagenfood m.fl. Anjas litteraturforbrug er ca. roman om ugen på lydbog, som indtages på elcyklen, samt en bog ved siden af til ledige stunder i sofaen. Anjas interesse i Vild med ORD er at udbrede kendskabet hos en bredere målgruppe, så alle med interesse i en god fortælling har lyst til at være med.

 

Hanne Lundgren Nielsen

Hanne Lundgren Nielsen, 1966. Uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet 1997. Hun har siden maj 2015 været ansat som festival- og arrangementschef ved Folkeuniversitetet i Aarhus, hvor hun arbejder med vidensformidling, fundraising og projektledelse. Tidligere har hun arbejdet som kunstformidler og leder af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning, og har et vidtforgrenet og stort netværk i kunst-, kultur- og universitetsmiljøet. Formidling, uanset om det gælder viden, kunst eller litteratur ligger hende meget på sinde og er grunden til, at hun er gået ind i bestyrelsen for Vild med ORD. Privat er hun bosiddende i Laven, en lille stationsby mellem Ry og Silkeborg med 200 husstande, et velfungerende antikvariat, verdens mindste filmklub og egen sherif.

 

Anne Weber Carlsen, næstformand

Anne Weber Carlsen, født 1959. Cand. mag. i dansk og massekommunikation samt Den journalistiske tillægsuddannelse. Hun har arbejdet som konsulent, underviser og leder siden 1988. I 1990’erne var hun gæstelektor i journalistisk sprog og fortælleteknik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og tv- og litteraturanmelder ved Aarhus Stiftstidende, Fyens Stiftstidende og Jyske Vestkysten med kvindelige forfattere og debutanter som område. Siden 2004 har hun haft sin egen virksomhed, Facilitator, som er en konsulent- og kursusvirksomhed med speciale i design og ledelse af processer, der involverer og engagerer borgere, brugere, medarbejdere, studerende i de fællesskaber, de er en del af.

 

Peter Nørskov

Peter Nørskov.1957. Kommunikationskonsulent. Uddannet cand.mag. i nordisk litteratur og historie fra Aarhus Universitet suppleret med Den Journalistiske Tillægsuddannelse fra DJH. Peter har arbejdet 30 år i mediebranchen på både dagblade og tv. Inden han i 2015 tog springet til kommunikationsbranchen, var han i 20 år ansat på kulturredaktionen på Århus Stiftstidende. Her var han i ti år kulturredaktør og de sidste tre år også redaktionschef. Når han er gået ind i bestyrelsesarbejdet på Vild med Ord, er det med en ambition om at være med til at skabe den litteraturfestival, som både byen og dens litteraturelskere fortjener.

 

Marianne Henriksen

Marianne Henriksen, født 1962. Cand.mag. i litteraturhistorie og informationsvidenskab samt efteruddannelse til fundraiser. Har altid arbejdet med kommunikations- og formidlingsfaglige discipliner i virksomheder og organisationer som chef, redaktør og konsulent. Har bl.a. været redaktør for flere faglige tidsskrifter samt forlagsredaktør, hvor hun bl.a. udgav faglitteratur med tilknyttede digitale redskaber. Har de seneste år drevet egen virksomhed, Kommunikationsværkstedet Henriks Datter, hvor hun hjælper virksomheder og organisationer med at skrive, redigere og udgive artikler, ebøger, bøger, rapporter, hjemmesider og nyhedsbreve. Desuden hjælper hun virksomheder og organisationer med at udarbejde og validere fondsansøgninger. Hun elsker at læse korrektur…

 

Anne Neergaard Knudsen

Anne Neergaard Knudsen, 1959. Manuskriptforfatter på speed-drawing film og underviser i dansk som andetstprog. Uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og områdestudie Østasien suppleret med Den Journalistiske Tillægsuddannelse fra DJH. Anne har arbejdet med kommunikation, journalistik og undervisning for offentlige og private virksomheder i over 25 år. Anne er desuden mentor og læseguide og fascineret af fortællingen som en forvandlende kraft. Er med i bestyrelsen for at være med til at fremme fællesskaber omkring litteratur.

 

Michelle Lyngsdal