VILD MED ORD 2017 – TAK FOR I ÅR!

Posted by | Uncategorized | No Comments

Jørgen portrætJeg håber, at du – om du er gæst, frivillig eller optrædende – har haft en fantastisk oplevelse til Vild med ORD – Aarhus Litteraturfestival 2017. Som sædvanlig har vi bestræbt os på at åbne for både alternative og mere traditionelle vinkler på litteraturen og ordet, og vi håber, at alle I deltagere er enige i, at vi er lykkedes med det.

Vild med ORD ville ikke kunne lave en litteraturfestival uden en kæmpe indsats fra flere sider. Derfor skal der selvfølgelig sendes en stor TAK til alle, der har deltaget som optrædende, planlæggere og praktiske hjælpere. Mange frivillige har givet så meget af deres tid og engagement, og uden dem ville Aarhus Litteraturfestival ikke eksistere. Desuden nyder vi stor opbakning fra andre litterære aktører, som forlag og boghandlere, Authors in Aarhus og Dansk Forfatterforening, som alle skal have en tak med på vejen. Sidst, men ikke mindst en tak til vores sponsorere og samarbejdspartnere – særligt Dokk1 og Aarhus Kommune – for praktisk og økonomisk støtte, som vi ikke kunne være foruden.

2017 er et begivenhedsrigt år i Aarhus og hele den midtjyske region, men kulturen starter og slutter selvfølgelig ikke med Kulturhovedstadsåret: Vild med ORD vender stærkt tilbage i 2018. Aarhus Litteraturfestival løber i 2018 af stablen d. 22.-25. februar på Dokk1 under temaet ”Bevægelser”, og det bliver ganske særligt, for Vild med ORD kan nemlig fejre 10-årsjubilæum!

Vi ser frem til at møde jer alle igen til Vild med ORD – Aarhus Litteraturfestival 2018!

Jørgen Jørgensen

Projektleder i Vild med ORD

Svend Åge Madsen ice bucket challenge WTF

Posted by | Uncategorized | No Comments
Hvad vi dog er villige til at gøre for litteraturen her i Aarhus….
Tag del i det litterære vanvid, find din billet til litteraturfestivalen lige her.
Tusind tak til Svend Åge Madsen for god humor og støtte til Vild med ORD – Aarhus Litteraturfestival. Tak til Medievidenskab på Aarhus Universitet, Upright Music ApS og det seje hold af studerende, der har produceret seks flotte film for Vild med ORD i år.

Vild med ORDs festivalplakater – en historie i billeder

Posted by | Nyheder | No Comments

Bare balder, franske katte og scener fra paradis. Vild med ORD har i årenes løb haft mange forskellige motiver på plakaten for at annoncere litteraturfestivalens årlige tilbagevenden i Aarhus.

Helt tilbage i 2008 lød startskuddet til, at det skrevne ord skulle hyldes årligt i Aarhus. Smilets By skulle have sin egen litteraturfestival, og navnet blev Vild med ORD. Forud for, at arrangementet kunne løbe af stablen, lå mange praktiske arbejdsopgaver. En af dem var spørgsmålet om den visuelle identitet. Lige så vigtigt var det at finde frem til den som det var at organisere den gennemgående frivillig indsats og engagementet fra de læseglade aarhusianere.

For hvordan formidler man en litteraturfestival rent grafisk?

Read More

TESTAMENTET – minisalon om forfatter Tage Skou-Hansen

Posted by | Uncategorized | No Comments
Vild med ORD inviterer til mini-salon om forfatter Tage Skou-Hansen, med visning af Testamentet, en film af Peter Øvig Knudsen. Efter filmen er der oplæg med biskop emeritus Kjeld Holm om Tage Skou-Hansen som erindringens digter, og VMO-frivillige Bruno Enemark fortæller om sine personlige oplevelser med Tage Skou-Hansen som højskolelærer. I pausen skrues tiden tilbage til 50’erne med dårlig kaffe og billig sprut – Vild med ORD serverer stærke flyversjusser og brandvarm erstatningskaffe.
STED: Vogn 1, Godsbanen
TID: 30. november 19.00 – 21.30
ENTRÉ i døren 40 kr. / 20 kr. VMO-medlemmer
GRATIS UFORPLIGTENDE MEDLEMSKAB?
Tilmeld dig lige her!
AFTENPROGRAM
19.00 – 19.05 Introduktion til aftenens program ved Bruno Enemark
19.05 – 20.00 Film: Testamentet (2015) – af Peter Øvig Knudsen
20.00 – 20.30 Pause: Dårlig kaffe og billig sprut – tilbage til 50’erne med flyversjusser og erstatningskaffe
20.30 – 21.00 Biskop emeritus Kjeld Holm, om Tage Skou-Hansen som erindringens digter
21.00 – 21.30 Tidlige lærer Bruno Enemark, om Tage Skou-Hansen som højskolelærer
21.30 – Afrunding ved projektleder for Vild med ORD Jørgen Jørgensen

KAN DU PLANLÆGGE ET LITTERÆRT FESTIVALPROGRAM?

Posted by | Uncategorized | No Comments
Vild med ORD leder efter programplanlæggere med interesse for bøger, der har energi på og lyst til at bruge deres viden om eventplanlægning, forfattere og litteratur hos byens litteraturfestival i 2017.

Målet er at sammensætte et fænomenalt godt program til litteraturfestivalen i maj 2017 på DOKK1. Midlet er du med til at forme!

I Vild med ORD arbejder vi allerede med planlægning af forfattersamtaler, saloner, litterære koncerter, ord i mørket, litteraturquiz, poetry slam m.m.

Og så er vi spændte på at høre dine ideer! Hos Vild med ORD er der plads til ægte kreativitet, ejerskab og vilje til at realisere den gode idé.

Drømmer du om at få en bestemt forfatter til Aarhus?
Skriv til post@vildmedord.dk eller ring 91 53 21 03 – vi kan ikke vente med at møde dig!
Læs mere om foreningen Vild med ORD, Aarhus Litteraturfestival og de arbejdsgrupper, som får det hele til at ske.

Mød os på facebook.com/VMOfestival eller instagram @vmoaarhus

MEDLEMSRABAT TIL HEARTS & MINDS POETISKE VIDENSKONCERT

Posted by | Uncategorized | No Comments
supapawa-high-res-foto-af-kristian-gade-2
Der er krop, sved og poesi på tapetet, når Folkeuniversitetets Hearts & Minds festival holder en poetisk videnskoncert med kroppen i centrum – som medlem af foreningen Vild med ORD kan du komme med til halv pris!
Allerede medlem? Skriv til hln@fuau.dk og få din rabatkode.
Vil du være gratis medlem i foreningen Vild med ORD? Se lige her.
Fra det antikke Grækenlands hymner om kroppen til nutidens digtere og deres moderne kropsudforskning. Vi glæder os til kropskontakt med poesien!
Mød den poetiske krop på lørdag d. 24 september kl. 13.00-14.45 på Dokk1.
Læs mere om det kropslige arrangement på Folkeuniversitetets Hearts & Minds festival.

KAN DU KOMMUNIKERE EN LITTERATURFESTIVAL?

Posted by | Uncategorized | No Comments
Vild med ORD leder efter kommunikatører med interesse for bøger, der har energi på og lyst til at bruge deres viden om kommunikation og marketing til at udbrede kendskabet til Aarhus Litteraturfestival i 2017.

Målet er, at endnu flere får lyst til at være med til litteraturfestivalen i maj 2017 på DOKK1. Midlet er du med til at forme!

I Vild med ORD arbejder vi allerede med grafisk arbejde, nyhedsbreve, pressemeddelelser, PR, plakat, trykt program, tekstarbejde, postkort, bogmærker, sociale medier, hjemmeside m.m.
Og så er vi spændte på at høre dine ideer! Hos Vild med ORD er der plads til ægte kreativitet, ejerskab og vilje til at realisere den gode idé!

En af os?
Skriv til post@vildmedord.dk eller ring 20 62 03 59 – vi kan ikke vente med at møde dig!
Læs mere om foreningen Vild med ORD, Aarhus Litteraturfestival og de arbejdsgrupper, som får det hele til at ske.

Mød os på facebook.com/VMOfestival eller instagram @vmoaarhus

Vild med ORD Salon om Tage Skou-Hansen

Posted by | Nyheder | No Comments

Tage_Skou_Hansen 2
Vild med ORD inviterer sammen med Øst for Paradis til litterær salon, hvor vi går i kødet på Aarhus-forfatteren Tage Skou-Hansen. Med udgangspunkt i forfatterskabet giver salonen et sansemættet indtryk af efterkrigstiden, både musisk og kulinarisk. I løbet af aftenen finder vi, sammen med publikum og en række eksperter, frem til, hvad der gjorde Tage Skou-Hansens bøger og drev ham som forfatter, samt hvilke brydninger han skabte eller samlede.
Det bliver en aften i fortællerens og realismens tegn. En aften, hvor vi stiller de store spørgsmål om individets plads og idealismens rolle i Danmark efter anden verdenskrig. Salonen forgår i Øst for Paradis – samme sted, hvor Tage Skou-Hansen selv kom i mange år som studenteraktivist.

Arrangement og koncept
Vild med ORDs salon-koncept giver publikum en unik mulighed for at komme helt tæt på det enkelte forfatterskab. Til salonen stiller vi skarpt på Tage Skou-Hansens litterære mangfoldighed med journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen, tidligere Biskop Kjeld Holm og digter Mads Mygind, der alle deler deres forskellige perspektiver på Tage Skou-Hansen og hans virke som forfatter.
Først på aftenen viser vi Peter Øvigs dokumentar Testamentet og undervejs i programmet holder vi en pause, med flyversjus, snacks og efterkrigstidsstemning.

Aftrykket på moderne dansk litteratur
Som redaktør, lærer og forfatter har Tage Skou-Hansen været med til at definere moderne dansk litteratur siden slutningen af 40’erne. Som redaktør på litteraturtidsskriftet Heretica forsvarede han prosaens styrker i en tid, hvor poesien blev ophøjet som den eneste litterære form, det var værd at bruge tid på. Med udgangspunkt i efterkrigstidens eksistentialisme har Tage Skou-Hansen siden sin litterære debut dissekeret det moderne menneskes jagt efter mening og betydning i en verden, hvor ideologier giver fortabt og fundamentalisme tilbyder et dystert alternativ. Med sit karakterkatalog tager han læserne med igennem det 20. århundredes historie og giver både pragmatikeren og ideologen stof til eftertanke.

Program
kl. 17.00:
Visning af dokumentarfilmen Testamentet (2015) et interview med Tage Skou-Hansen instrueret af Peter Øvig Knudsen efter koncept af Lars Von Trier.

kl. 17.57: Pause med servering af drikkevarer og snacks i efterkrigsstil.

kl. 18.30: Foredrag af Peter Øvig Knudsen om filmens tilblivelse i Tage Skou-Hansens villa i Egå hen over tre dage i 2002.

kl. 19.05: Tidligere Biskop i Aarhus stift Kjeld Holm taler om Tage Skou-Hansens sidste udgivelse og om ham som Erindringens digter.

kl. 19.35: Digter Mads Mygind kommer og giver sit personlige bud på, hvad nutidens digtere kan tage med fra Tage Skou-Hansens forfatterskab.

Arrangør: Vild med ORD og Øst for Paradis
Dato og tid: d. 1. september kl. 17 – 20.00
Sted: Øst for Paradis
Pris: 90 kr. (inkl. drikke og snacks)