”Jeg vil ikke skrive for voksne. Jeg vil skrive for en læserkreds, som skaber mirakler.
Kun børn skaber mirakler, når de læser”

Astrid Lindgren

Børnenes Bogdag er som navnet antyder en dag for børn og bøger. Børn er både nutidens og fremtidens læsere – og forfattere. Rigtig mange børn har stor interesse for fortællingen og det skrevne ord – og en del drømmer om en dag at blive forfatter.

HVEM KOMMER TIL BØRNENES BOGDAG?

Arrangementet er gratis og åbent for alle bogglade børn og unge. Vi arrangerer dagen i samarbejde med Børnebibliotekerne i Aarhus Kommune og inviterer børn og unge fra skoler og institutioner for at give dem adgang til en anderledes dag med litterære opleveler. Oplevelser som giver stof til debatter i klasseværelset. Bogdagen er også for børn og deres forældre, som sammen gerne vil opleve deres yndlingsforfattere fortælle fra scenen ‒ og samtidig stifte bekendtskab med nye bøger og forfattere.

PÅ BØRN OG UNGES PRÆMISSER

Vi elsker børns entusiasme for litteraturen og deres glæde ved at møde forfatterne. Derfor skal Børnenes Bogdag foregå på børnenes præmisser. Vores hensigt med dagen er, at gøre
litteraturen mere levende for børn. Sammen med Børnebibliotekerne i Aarhus arrangerer Vild med ORD også en årlig novellekonkurrence, hvor børn og ‘tweens’ har mulighed for at få netop deres novelle udgivet.

BØGER I BØRNEHØJDE

Børnenes Bogdag har været en stor succes hos Vild med ORD siden 2009, fordi børn og unge gennem leg og oplevelse kan møde litteratur i øjenhøjde på både velkendte og nye måder. Der er plads til at lytte, når aktuelle børne- og ungdomsforfattere fortæller om deres forfatterskaber, plads til at deltage aktivt i workshops eller plads til at slappe af med en bog i caféområdet.