Litteraturfestival 2022 – søndag 20/2

MENNESKER I SKYGGEN / Søndag formiddag

Exofiktionens muligheder for at kaste lys på glemte og usynlige skikkelser…

 

MØD Peter Løhr

Mød daniel Boysen & karen strandbygaard

Søndag kl. 10-12.30 på Teatret Svalegangen

 

Link til billetter søndag formiddag 

Din billet er inkl. kaffe, te & vand

Peter Løhr

Hulemennesket (udgivet marts 2021)

Peter Løhr beskriver i sin roman Hulemennesket guldaldermaleren Johan Thomas Lundbyes liv i Rom blandt datidens kunstnere.

Mange kender Lundbyes romantiske naturbilleder, men færre kender hans voldsomme op- og nedture, hans euforiske lykkefølelse og hans dybe depressioner.

Peter Løhr vil vise os, hvordan mennesket Johan Thomas står i skyggen af kunstneren Lundbye. Han vil også komme ind på sit eget arbejde med at finde bag om kunstneren ligesom han vil vise nogle af Lundbyes billeder.

Tid: Søndag kl. 10-11

Link til billetter

Fotograf: Robin Skjoldborg

Fotograf: Mariana Gil

Fotograf: Peoples Press

Daniel Boysen

Gå til grunde (udgivet oktober 2021)

Karen Strandbygaard

Noget du ikke ved om længsel (udgivet juni 2021)

 

I en samtale mellem forfatterne og moderator vil vi komme ind på det at stå i skyggen, når livet ikke går, som man ønsker sig.

I bøgerne Gå til grunde og Noget du ikke ved om længsel stifter vi bekendtskab med par, som ønsker sig et barn, men ikke bare lige lykkes.

Gå til grunde er en poetisk fortælling, hvor manden i forholdet står i skyggen af kvinden, som er det primære fokus, når fertilitetsbehandlingen går i gang. Hvilke tanker og følelser går gennem ham, når han står på sidelinjen mellem kærlighed og praktiske hospitalsaftaler? 

I Noget du ikke ved om længsel vender livet en omgang, da et henkastet ønske om at stifte familie går hen og bliver en besættelse, som stiller tilværelsen på stand by i kampen for at få det, som andre har.

Daniel Boysen og Karen Strandbygaard vil give deres version af, hvad det vil sige at stå i skyggen.

Moderator: Connie Warnick Aagaard
Tid: Søndag kl. 11.15-12.30

Link til billetter

MENNESKER I SKYGGEN / Søndag eftermiddag

Exofiktionens muligheder for at kaste lys på glemte og usynlige skikkelser…

 

MØD Lone hørslev

Mød Astrid saalbach

 

Søndag kl. 13.30-15.45 på Teatret Svalegangen

 

Link til billetter søndag eftermiddag 

Din billet er inkl. kaffe, te & vand

Lone Hørslev

Halvt i himlen (udgivet august 2021)

I romanen Halvt i himlen fortæller Lone Hørslev historien om sin oldemor og dennes søster i 1920´ernes København. Vi lærer de to kvinder at kende gennem beskrivelser af deres hjemmeliv hos moderen og broderen, deres arbejdsliv i restaurant Oskar Davidsen på Nørrebro og deres kærlighedsliv, som både indebærer store oplevelser og store skuffelser.

I efterskriftet til romanen skriver Lone Hørslev om en af sine grunde til at skrive romanen: “Måske var det muligheden for at gøre nogle ellers usynlige kvinders historie synlig og fortælle mine børn, næste generation, hvordan livet var for almindelige, arbejdende kvinder for kun små hundrede år siden.” Samtalen vil bl.a. handle om vigtigheden af at bringe mennesker i skyggen frem i lyset, sætte spot på deres historie og om det at omsætte en familiehistorie til en roman.

Moderator: Connie Warnick Aagaard
Tid: Søndag kl. 13.30-14.30

Link til billetter

Fotograf: Henrik Sørensen

Fotograf: Thomas Howalt Andersen

Astrid Saalbach

Der hvor du ikke vil hen (udgivet april 2021)


To kvinder i begyndelsen af 1900-tallet drager væk fra de snærende familiebånd – den ene af tvang for ikke at vanære sin familie, den anden af lyst for at slippe for en kedelig og forudsigelig tilværelse. Hvilke muligheder for at præge deres eget liv havde danske kvinder reelt i første halvdel af det 20. århundrede? På hvilken måde stod de i skyggen af deres familiers værdier, forventninger og sociale status?
I samtale med moderator vil Astrid Saalbach sætte ord på disse spørgsmål og trække linjer til nutidens kvindeliv. Hvilke muligheder har kvinder nu, som bogens kvinder, Anna og Sigrid, ikke havde for 100 år siden?

Moderator: Karoline Kjær Hansen
Tid: Søndag kl. 14.45-15.45

Link til billetter

Dagens moderatorer

 

 

Connie Warnick Aagaard

Fotograf: Leif Wivelsted

Uddannet journalist, cand. phil fra Litteraturhistorie og forfatter til foreløbig to romaner: Tolv måneder og Mens vi sover.

Karoline Kjær Hansen

Fotograf: Agnete Schlichtkrull


Kulturjournalist
og vært på Radio4’s litteraturprogram “Mellem linjerne”. Tidligere er hun kendt fra TV2 Østjylland og andre radioprogrammer på Radio4. Hun har studeret litteratur og sociologi på Aarhus Universitet. Desuden har hun læst Analytisk Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.