STEDER / søndaG
I 2023-programmet havde vi bedt forfattere og andre ordekvilibrister om at holde fokus på STEDER.
Vi mødte Stine Askov & Benjamin Koppel i samtale med puk qvortrup
Dernæst mødte vi Elsebeth Egholm i samtale med connie warnick aagaard
Nyd billederne fra søndagens festival. Husk at fortælle historier, læse historier og vigtigst hav noget på hjerte… Det havde alle, der var på scenen.
Fotos: Franseska Mortensen
Din billet er inkl. kaffe/te/vand
Søndagens program
Foto: Linda Hansen
STINE ASKOV
Nøjsomheden (udgivet marts 2022)
I Nøjsomheden møder vi blandt mange andre de to hovedpersoner Mona og Nikolaj, som kommer fra hvert deres kvarter i Helsingør. Mona kommer fra Nøjsomheden, et boligkvarter, der er på ghettolisten. Nøjsomheden er fyldyt med farverige og også skæve eksistenser. Nikolaj kommer fra velhaverkvarteret langs Strandvejen, hvor beboerne i deres egen selvforståelse er både fordomsfrie og tolerante.
I samtalen med Puk Qvortrup vil Stine Askov bl.a. komme ind på, hvordan mennesker påvirkes af det sted de bor, og hvordan stedet tilsvarende påvirkes af de mennesker, der bebor det. Desuden vil de komme ind på, om det er muligt at bevare vores individuelle integritet, når vi færdes i et miljø, der er væsentligt forskelligt fra det, vi oprindeligt kommer fra?
Moderator: Puk Qvortrup
Tid: Søndag kl. 12.00-13.00
BENJAMIN KOPPEL
Annas sang (udgivet maj 2022)
I Annas sang er Benjamin Koppel inspireret af sin nu afdøde tante Annas liv som barn og voksen i en musikalsk og stærk jødisk familie.
Anna vokser op med sine forældre og fire brødre i København, tvinges til Sverige under krigen og lander i Paris efter giftermålet med Francois.
Romanen beskriver Annas manglende frihed til at bestemme over sit eget liv, da familien som institution og tradition bliver den begrænsende faktor for både kærlighed og kunstneriske selvudfoldelse.
Samtalen med forfatteren vil bl.a. komme ind på, hvordan familien både bliver med- og modspiller, men også hvordan steder og miljøer påvirker individerne i forskellig retning.
Moderator: Puk Qvortrup
Tid: Søndag kl. 13.15-14.15
Foto: Sara Galbiati
Foto: Peoples Press
Elsebeth Egholm
Den røde glente (udgivet maj 2022)
I Den røde glente bevæger vi os rundt på Djursland – særligt på Helgenæs, i Risskov på Elmsager, Knebel osv. Romanen handler om sorg, fortielser og dystre hemmeligheder fra fortiden.
Sally mister sin mand og finder ud af, at meget i deres liv har været baseret på løgne. Hun er tvunget til at sælge huset i Risskov og flytter til Helgenæs i sommerhuset, som også gemmer på hemmeligheder. Læseren får oprullet en fortælling om, hvordan en hændelse kan påvirke en person så det bliver livsafgørende. Det er også en fortælling om, hvad hemmeligheder og små samfund kan betyde.
Elsebeth Egholm vil med udgangspunkt i Den røde glente fortælle, hvordan hun bruger et sted eller steder til at drive en fortælling eller give en fortælling karakter. Hun vil komme ind på, hvor bevidst hun bruger et sted som virkemiddel.
Moderator: Connie Warnick Aagaard
Tid: Søndag kl. 14.30-15.30