Program 15. juni

Tirsdag 15. juni 2021

I samarbejde med LiteratureXchange

 

 

 

Om at være hjemme i Lyrik

Mød Linda Karen Prahl J. & Naiha Khiljee
Moderator: Puk Qvortrup

De to nydebuterede forfattere vil i en samtale modereret af Puk Qvortrup have fokus på lyrikken som fælles tema og med udgangspunkt i deres respektive udgivelser komme omkring, hvad hjem er for en størrelse i deres værker, i deres liv og i det hele taget.

Naiha Khiljee er født i 1994 og debuterede i 2020 med digtsamlingen ”Kære Søster” – en rytmisk samling af digte, der bl.a. bibringer nogle nuancer til forestillingen om, hvad et hjemland kan være, og hvordan det både kan føles hjemligt og fremmed på samme tid. Nogle af digtene er indlæg i debatten om racisme og måden vi håndterer kultursammenstød på, mens andre berører kvinderettigheder og perfektionskultur.

Linda Karen Prahl er født i 1984 og debuterede i 2020 med digtsamlingen ”Stabilgrus”, som koncentrerer sig om kontrasten mellem barndommen i Sønderjylland og det voksne liv i Mårslet, en forstad til Aarhus. Nogle af digtene dyrker samtidig det uperfekte og lidt mindre glamourøse ved livet som travl småbørnsfamilie, og der er både selvironi og købehumus på menuen.

 

Tirsdag kl. 17.30-18.30 
På Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj

Køb din billet

 

Foto: Engedalfotografi.dk og Betina Garcia, Lindhardt&Ringhof

Foto: Roar Paaske

 

Foto: Privat, Nick Rud, privat

AFLYST

Litteratur i ørene

Mød Bent Otto Hansen, Paul Becker & Mathilde Eusebius
Moderator: Anne-Mette Brandt

Når vi er hjemme, bruger vi tiden forskelligt. Nogle pusler med hobbyaktiviteter, madlavning og rengøring. Andre slapper af fra arbejdsdagens hektiske liv. Og så er det godt med noget i ørerne. “Lytteratur” er et nyere opstået begreb, der handler om at slå litteratur sammen med det at høre bøgerne blive læst højt. Lydbogsformatet opstod som støtte for svagsynede personer, der stadig ønskede litteratur som en del af tilværelsen. I dag er lydbøger tilgængelige for os alle sammen og bliver flittigt benyttet af de fleste på streamingtjenester eller gennem bibliotekernes eReolen.

Nogle af de allerbedst kendte og elskede stemmer fra lydbøgernes univers er Mathilde Eusebius, Paul Becker og Bent Otto Hansen, der til sammen har indlæst 456 af eReolens lydbøger og endnu flere på de betalte online-tjenester.

Vild med ORD har inviteret de tre dygtige indlæsere, som også har noget på hjerte i forhold til deres fag, til en samtale om, hvorfor fortælleren er så vigtig for lytteoplevelsen. Hvad skal en dygtig indlæser kunne med sin indlevelse, sin udtale af fremmedord og sine… pauser? Hvordan forbereder en indlæser sig i det hele taget til de mange timer med et manuskript og en mikrofon?

Tirsdag kl. 19.30-21.00
På Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj