Program 16. juni

Program onsdag 16/6

I samarbejde med LiteratureXchange

 

 

Foto: Les Kaner og Lizette Kabré

Mød Iben Mondrup

Moderator: Kamilla Løfstrøm

Med Iben Mondrups seneste roman Tabita fra 2020 befinder vi os vanen tro i Grønland, men desværre – kan man sige, lander hovedpersonen den grønlandske pige Tabita og hendes lillebror hos en adoptivfamilie i Danmark. Romanen viser den splittelse, man sætter et barn i, når man mod dets vilje, tvinger det ind i en helt anderledes kultur og samtidig fornægter og fortier barnets fortid. Romanen viser et dansk ægtepars tilsyneladende omsorg for et grønlandsk søskendepar, men det viser sig hurtigt kun at være udtryk for egoisme og misforstået hensyntagen til en familie og en kultur, hvor man selv tror sig bedrevidende og overlegen.

Iben Mondrups roman gør stærkt indtryk, samtidig med at den gør ondt.

Moderator Kamilla Löfström underviser på Københavns Universitet og er litteraturanmelder på Information.

Onsdag kl. 18.00-19.00
På Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj

Køb din billet

Mød Kirsten Thorup

Moderator: Kamilla Løfstrøm

Kirsten Thorup har meget på sinde. Det vidner hendes tidligere udgivelser, og det samme gør hendes litterære priser, senest Nordisk Råds pris i 2017 for Erindringer om kærligheden.

I romanen Indtil vanvid indtil døden beskriver Kirsten Thorup et München i 1942, som visse steder er præget af englændernes bombardementer, men som mest af alt viser en nazistisk og afstumpet kultur, som beskrives via hovedpersonen Harriets synsvinkel og vekslende fortrængninger. Harriets ægtemand døde, da han som dansker kæmpede med tyskerne på Østfronten, og efterfølgende er hun inviteret på rekreation hos mandens officerskollega og hustru i München. Harriet ønsker at forstå ægtemandens valg og samtidig forholde sig neutralt, men er det muligt, når man bliver konfronteret med en galskab og et vanvid, der er uden for al menneskelig fornuft?

Kirsten Thorup har skrevet en moderne dannelsesroman, der viser, at ingen kan være neutral og samtidig bevare sin uskyld. Det er en fremragende og stærk fortælling.

Kamilla Löfström Underviser på Københavns Universitet og litteraturanmelder på Information.

Onsdag kl. 20.00-21.00
På Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj

Køb din billet

 

Foto: Sofie Amalie Klougart og Lizette Kabré