Program 2021 – UDSAT PÅ UBESTEMT TID…

UDSAT PÅ UBESTEMT TID… Blok 1

 

Mød Louise Juul Dalsgaard & Harald Voetmann

Programbeskrivelse på vej… om, hvad det er for en underlig tid, vi er en del af, og hvordan der et at skrive, mens man er lukket inde. Om de tanker, forfatterne gør sig? Om hvorfor det blev H. C. Andersen, der blev sat ind i coronafortællingen? Hvad kan humoren bidrage med? Hvad kan den episke fortælling? Hvad kan lyrikken? Hvordan balanceres mellem humor og alvor…

 

Kl. 10-11, Black Box

Foto: Privat og Robin Skjoldborg

Foto: Sofie Amalie Klougart og Lizette Kabré

Mød Kirsten Thorup

Moderator: Kamilla Løfstrøm

Kirsten Thorup er født i 1947 i Gelsted på Fyn. Hun debuterede i 1967 med digtsamlingen Indeni-Udenfor, men blev rigtig kendt for sine romaner: Lille Jonna og Den lange sommer, Himmel og Helvede og Den yderste grænse. Kirsten Thorup har modtaget et væld af priser, senest Nordisk råds litteraturpris i 2017 for Erindring om kærlighed, som beskriver et kompliceret mor-datter-forhold.

I 2020 udkom Indtil vanvid indtil døden, hvor Kirsten Thorup beskriver en yngre dansk kvindes ophold hos en nazistisk generalløjtnant og hans danske hustru i München i 1942. Det kommer der en grum, tankevækkende og medrivende fortælling ud af.

Kamilla Löfström Underviser på Københavns Universitet og litteraturanmelder på Information.

Lørdag kl. 11.15-12.15, Black Box

UDSAT PÅ UBESTEMT TID… Blok 2

 

Mød Iben Mondrup

Moderator: Kamilla Løfstrøm

Iben Mondrup er født i 1969 i København, men flyttede med sine forældre til Grønland, hvor hun boede flere forskellige steder, indtil hun som 18-årig vendte tilbage til Danmark for at uddanne sig. Iben Mondrup debuterede i 2009 med romanen Ved slusen, men det er nok med romanen Godhavn fra 2014, at hun for alvor slår sit navn fast. I romanen beskrives en dansk families liv i Grønland, og man fornemmer, at det ikke er helt enkelt at være danskerbarn i Grønland. 

I 2020 udkom Tabita, som fik fremragende anmeldelser, og som tilsvarende har sin baggrund i den grønlandske kultur – nu med fokus på adopterede grønlandske børns vilkår og misforstået dansk almisse.

Moderator Kamilla Löfström underviser på Københavns Universitet og er litteraturanmelder på Information.

Lørdag kl. 12.45-13.45, Black Box

 

 

Foto: Les Kaner og Lizette Kabré

Foto: Privat

Foto: Nick Rud

Lytteratur med Bent Otto Hansen, Paul Becker & Mathilde Eusebius

Moderator: Anne-Mette Brandt

Når vi er hjemme, bruger vi tiden forskelligt. Nogle pusler med hobbyaktiviteter, madlavning og rengøring. Andre slapper af fra arbejdsdagens hektiske liv. Og så er det godt med noget i ørerne. “Lytteratur” er et nyere opstået begreb, der handler om at slå litteratur sammen med det at høre bøgerne blive læst højt. Lydbogsformatet opstod som støtte for svagtseende personer, der stadig ønskede litteratur som en del af tilværelsen. I dag er lydbøger tilgængelige for os alle sammen og bliver flittigt benyttet af de fleste på streamingtjenester eller gennem bibliotekernes eReolen.

Nogle af de allerbedst kendte og elskede stemmer fra lydbøgernes univers er Mathilde Eusebius, Paul Becker og Bent Otto Hansen, der til sammen har indlæst 456 af eReolens lydbøger og endnu flere på de betalte online-tjenester.

Vild med ORD har inviteret de tre dygtige indlæsere, som også har noget på hjerte i forhold til deres fag, til en samtale om, hvorfor fortælleren er så vigtig for lytteoplevelsen. Hvad skal en dygtig indlæser kunne med sin indlevelse, sin udtale af fremmedord og sine… pauser? Hvordan forbereder en indlæser sig i det hele taget til de mange timer med et manuskript og en mikrofon?

Lørdag kl. 14.00-15.30, Black Box