Program 2021 – UDSAT PÅ UBESTEMT TID…

UDSAT PÅ UBESTEMT TID… blok 1

 

SOM MAN SIGER – et oneman-sprogshow

På scenen: Dialektekvilibrist Michael Ejstrup

Det handler altsammen om, hvor vi har hjemme: Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. I Danmark har vi på én gang et fælles sprog og taler dejligt mangfoldigt.

Michael Ejstrup er sprogforskeren bag SOM MAN SIGER, der med lyd, billeder, sprogtoner og stemmer fra Danmarkskortet vil guide dig rundt i talesprogets kringelkroge. Sprogforskeren vil sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe.

Tag plads, og medbring din sproglige ja-hat.Og husk at dele dit eget talesprog med resten af Danmark på: www.sommansiger.nu

Projektet er skabt af MegaNørd og støttet af Nordea-fonden.

Søndag kl. 10-11, BlackBox

Foto: Som man siger

Fotograf: Petra Kleis

Mød Annette Bjergfeldt – sangskriver, sangerinde, forfatter & sangskriver-coach

 

Højsangen fra Palermovej, som er Annette Bjergfeldts romandebut, er en saga fra Amager om tre generationer, der lever under samme tag, med afstikkere til operaen i Paris og Cirkus Sowalskaja i Sankt Petersborg. Alt sammen fortalt af den generte maler, Esther.

Da Esthers morfar køber huset på Palermovej i 1921, ønsker han sig et hjem fyldt med opera, bohemer og en kærlighed så berusende som beskrevet i Kong Salomons Højsang. Men hans udkårne, den russiske Varinka, vil langt hellere spille på greyhounds ude på Tårnbybanen.

Højsangen fra Palermovej er en frodig og vildtvoksende fortælling om jagten på århundredets kærlighed. 

Der mangler iflg. Annette Bjergfeldt, et vers i Højsangen om, at du er dejlig nok og elsket, selvom du lugter en dag og føler dg som et flodsvin…

Søndag kl. 11.15-12.15

UDSAT PÅ UBESTEMT TID… blok 2

 

Mød Linda Karen Prahl J. & Naiha Khiljee

Moderator: Puk Qvortrup

Beskrivelse er på vej… om at føle sig hjemme i lyrik

Søndag kl. 12.45-13.45, BlackBox

 

Foto: Engedalfotografi.dk og Betina Garcia, Lindhardt&Ringhof

Foto: Roar Paaske

Foto: Pressefoto

Foto: Roar Paaske

Mød Birgithe Kosović

Moderator: Puk Qvortrup

Birgithe Kosović er vokset op i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har udgivet flere værker, og i 2020 udgav hun romanen Det du ikke vil vide, hvor Kosović blandt andet beskriver den voldsomt traumatiske baggrund, som det tidligere Jugoslavien ligger under for, og som hendes far bærer med sig. Det er en brutal fortælling, som gør et uudsletteligt indtryk. Dog forklarer denne baggrund ikke, hvorfor faderen har valgt at blive den utilnærmelige og afvisende far, som han bliver. Han har en iboende vrede, som han tilsyneladende nyder, og som Birgithe Kosović hader. I romanen, som hun kalder en dokumentarroman, forsøger hun at forstå, hvorfor faderen, som uden tvivl har elsket sine børn, slår hånden af dem og ikke ønsker at se dem.

Søndag kl. 14.00-15.00, BlackBox