Program kl. 10.00-13.30

 

 

Mød Karen Fastrup, Anne Lindhardt og Jesper Vaczy Kragh

I samtalen vil omdrejningspunktet være psykiatrien i litteraturen, psykiatrien i dag og psykiatrien i et historisk perspektiv. 

Hvordan har tabuiseringen og stigmatiseringen af mennesker med psykiske lidelser udviklet sig, findes den stadig og kan litteraturen være med til at afmystificere, hvad det vil sige at være være patient i psykiatrien? 

______________________________

Karen Fastrup er forfatter til den autofiktive roman, Hungerhjerte, der handler om det at leve med et skrøbeligt sind. I romanen går Karen Fastrup helt ind i oplevelsen af en svær psykose med efterfølgende indlæggelse. 

Jesper Vaczy Kragh er ansat på CoRe, Københavns Universitet og har har skrevet pH.d  om psykiatriens historie.

Anne Lindhardt er speciallæge i psykiatri, tidligere formand for Psykiatrifonden og Dansk Psykiatrisk selskab. Hun holder ligeledes  foredrag bl.a om psykiatri og kunst. 

Kl. 10.00-11.00

Fotograf: Morten Holtum

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Anders Hviid-Haglund

Foto: Lars Aarø, Fokus Foto

Mød Line Jensen

Moderator: Camilla Pejtersen, uddannet pædagog og boghandler hos Kristian. F. Møller i Aarhus

Line Jensen vil vise tegninger og i samtale med Camilla Pejtersen vil hun fortælle om at finde sig selv gennem en blyant, om skiftet fra Instagram til bog, om at holde balancen i det store regnestykke.

Line Jensen, født 1976, er grafisk designer og forfatter. Hun debuterede i 2017 med HVER DAG STARTER DET FORFRA og vandt Pingprisen for Årets Debut i 2018. Bogen er en tegnet dagbog, som Line Jensen startede op, da hun var på barsel med sit tredje barn og havde en fod, der pludselig svigtede. Situationen var sårbar og frustrationen stor. Hun begyndte at sætte streg på det ufrivillige hjemmeliv i sofaen mellem baby og bleer og lægge tegningerne på Instagram, så enhver kunne følge hverdagskampen med blebørn, teenager og musikermand på turné. Tusindvis af følgere genkendte i hendes humoristiske streg scener fra deres egne uperfekte liv.

I 2019 udkom 2’eren: DET STORE REGNESTYKKE. Her kredser tegninger og ord om kampen for at udgive sin første bog midt i et kaotisk familieliv med både sørgelige og sjove hændelser.

Kl. 11.15-12.15

Mød Peter Øvig Knudsen

Moderator: Anne Lindhardt, speciallæge i psykiatri og tidligere formand for Psykiatrifonden

I samtale med Anne Lindhardt vil Peter Øvig Knudsen tale om sin bog, Min mor var besat.

Det er en bog om at vokse op som barn af en psykisk syg og han tegner et billede af de mange andre traumatiske hemmeligheder bag de pæne facader i barndommens parcelhuskvarter i Aarhus.

I bogen beretter han også om, hvordan noget begyndte at gå i skred i ham selv, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler, og han selv røg ind i en alvorlig depression, præcis som sin mor. Et par måneder senere, i januar 2018, blev Øvig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet. 

_______________________________

Peter Øvig Knudsen er journalist og forfatter og har tidligere udgivet bøger om bl.a. Blekingegadebanden og hippiebevægelsen. 

Anne Lindhardt er speciallæge i psykiatri og tidligere formand for Psykiatrifonden, Dansk Psykiatrisk selskab og Retslægerådet. 

Kl. 12.30-13.30

 

Foto: Simon Klein Knudsen, 2016 

Foto: Privat

Billetter til Litteraturfestivalen 2020 finder du lige her hos Ticketmaster.