TAK FOR I ÅR!

Posted by | 14/06/2016 | Nyheder | No Comments

Det var lørdag eftermiddag den 21. maj på Dokk1, da forfatterne Lone Aburas og Jens Blendstrup glade forlod Aarhus Litteraturfestival 2016 som de sidste optrædende. Med hver sin VMO-mulepose over skulderen og et løfte om at bruge dem flittigt i København. Rødkindede og trætte, men lettede frivillige gik spredt rundt og samlede borde, stole og skrald sammen, mens de sidste forlagsstande pakkede bøger ned.

Særlig tak til de frivillige 
Den ottende omgang af Aarhus Litteraturfestival, der løb af stablen under temaet Modsætninger, blev på mange måder en succes. En succes tilskrevet de mange frivillige, der var med til at planlægge og udføre festivalen – alle jer, der sammensatte program, trak i orange T-shirts og solgte billetter, løb efter kaffe til tørstige forfattere, kastede jer ud i at bruge Dokk1s lydanlæg og meget, meget mere. Hele vejen rundt skal der lyde en stor tak fra Vild med ORD for det gode og uundværlige stykke arbejde – uden jer, de engagerede frivillige, var der ingen litteraturfestival i Aarhus, simpelthen!

Opsamling på festivalen
Vild med ORD tager flere positive tilbagemeldinger med sig fra årets festival. Herunder rosende ord fra forfattere og optrædende om at blive taget professionelt imod af glade frivillige, have gode faciliteter og generelt oplevelsen af en rigtig god stemning. Samme gode oplevelse delte de fleste gæster, der i evalueringen roser litteraturprogrammet og dets kvalitet. En stor tak til dem, der besøgte festivalen over de tre dage den stod på.
På minussiden må festivalen erfare, at ikke så mange som håbet fandt vej til salenes arrangementer som kapacitet, kvalitet og indhold lagde op til. Selvom eksempelvis koncerten med Vi Sidder Bare Her var udsolgt på få dage, var andre sale langt fra fyldt – til trods for stor tilfredshed hos de deltagende gæster. Det er noget, vi tager med videre til 2017 – at få fyldt stolerækkerne.

Aarhus er rig på kulturelle tilbud, og i år konkurrerede Vild med ORD fx med Godsbanens forårsmarked og litteraturarrangementet Poesi på skrå. Derudover var festivalen ramt af et par afbud – Erling Jepsen og Rasmus Tantholdt måtte af forskellige årsager aflyse deres deltagelse, til ærgrelse for festivalen og de gæster, der kom for at opleve dem.

Med retning mod 2017
Aarhus Litteraturfestival 2017 er så småt på vej med temaet På kanten. Vi ser frem til at opleve, hvordan dette tema kan udfolde sig. Vil du være med? Så meld dig ind i en af arbejdsgrupperne, som du kan læse mere om her på hjemmesiden.

I efterspillet efter 2016 – og inden det igen går løs med planlægning af 2017 – vil Vild med ORD også meget gerne høre fra alle foreningens medlemmer, der har lyst til at bidrage med deres mening og ideér: Hvor synes I, at Vild med ORD skal bevæge sig hen fremover? Alle indspark bliver læst, hørt og taget til efterretning. Vi glæder os til at få jeres bud, som sendes til post@vildmedord.dk med emnefeltet: ’Udvikling i Vild med ORD’. Du kan forresten blive medlem af foreningen Vild med ORD lige her.

På vegne af Vild med ORD – tak for en knaldgod festival i 2016!

Jørgen Jørgensen
Projekleder