Vild med ORD i november

Mød Birgithe Kosovic & Alexander Mayah Larsen

Vild med ORD indbyder til litterære indspark 14. november på Godsbanen

Søndag 14. november kl. 14- 17 kan du møde både en debutant og en mere garvet forfatter, når hhv. Alexander Mayah Larsen og Birgithe Kosovic går på scenen i Remisen på Godsbanen i Aarhus.

Samtalerne med moderator Asger Nørkær Nielsen vil kredse om tematikken HJEM – hvor hører vi hjemme, og hvad betyder hjem for forfatterskabet og hvilken rolle spiller HJEM i deres respektive værker?

 

Find din billet her 

 

 

 

 

 

 

Foto: Rita Kuhlmann

Alexander Mayah Larsen, skuespiller, dramatiker og nu også forfatter, er født i Værløse i 1991 af en dansk mor og en iransk far. I sin digtsamling beskriver han et både kærligt, men også kritisk forhold til sin far, som – til trods for ønsket om at blive både velintegreret og en god far – ender med at bliver bitter og aggressiv over for familien, fordi han som indvandrer og flygtning møder megen modstand og meget lidt forståelse fra det danske samfund.

I digtsamlingen beskriver Mayah Larsen sin egen splittede opvækst mellem to vidt forskellige kulturer. Digtsamlingen udmøntede sig i den dramatiske forestilling “Som brødre”, som havde præmiere i maj på Teater Grob i København, hvor Alexander Mayah Larsen spillede rollen som sig selv.

Birgithe Kosović er vokset op i Albertslund med en dansk mor og en jugoslavisk far. Hun har udgivet flere værker, og i 2020 udgav hun romanen Det du ikke vil vide, hvor Kosović blandt andet beskriver den voldsomt traumatiske baggrund, som det tidligere Jugoslavien ligger under for, og som hendes far bærer med sig. Det er en brutal fortælling, som gør et uudsletteligt indtryk. Dog forklarer denne baggrund ikke, hvorfor faderen har valgt at blive den utilnærmelige og afvisende far, som han bliver. Han har en iboende vrede, som han tilsyneladende nyder, og som Birgithe Kosović hader. I romanen, som hun kalder en dokumentarroman, forsøger hun at forstå, hvorfor faderen, som uden tvivl har elsket sine børn, slår hånden af dem og ikke ønsker at se dem.

Foto: Emma Line Holm Sejersen

Foto: Steen Don

Moderator: Asger Nørkær Nielsen

 

 

 

 

Find din billet her