Vild med ORD Salon om Tage Skou-Hansen

Posted by | 11/08/2016 | Nyheder | No Comments

Tage_Skou_Hansen 2
Vild med ORD inviterer sammen med Øst for Paradis til litterær salon, hvor vi går i kødet på Aarhus-forfatteren Tage Skou-Hansen. Med udgangspunkt i forfatterskabet giver salonen et sansemættet indtryk af efterkrigstiden, både musisk og kulinarisk. I løbet af aftenen finder vi, sammen med publikum og en række eksperter, frem til, hvad der gjorde Tage Skou-Hansens bøger og drev ham som forfatter, samt hvilke brydninger han skabte eller samlede.
Det bliver en aften i fortællerens og realismens tegn. En aften, hvor vi stiller de store spørgsmål om individets plads og idealismens rolle i Danmark efter anden verdenskrig. Salonen forgår i Øst for Paradis – samme sted, hvor Tage Skou-Hansen selv kom i mange år som studenteraktivist.

Arrangement og koncept
Vild med ORDs salon-koncept giver publikum en unik mulighed for at komme helt tæt på det enkelte forfatterskab. Til salonen stiller vi skarpt på Tage Skou-Hansens litterære mangfoldighed med journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen, tidligere Biskop Kjeld Holm og digter Mads Mygind, der alle deler deres forskellige perspektiver på Tage Skou-Hansen og hans virke som forfatter.
Først på aftenen viser vi Peter Øvigs dokumentar Testamentet og undervejs i programmet holder vi en pause, med flyversjus, snacks og efterkrigstidsstemning.

Aftrykket på moderne dansk litteratur
Som redaktør, lærer og forfatter har Tage Skou-Hansen været med til at definere moderne dansk litteratur siden slutningen af 40’erne. Som redaktør på litteraturtidsskriftet Heretica forsvarede han prosaens styrker i en tid, hvor poesien blev ophøjet som den eneste litterære form, det var værd at bruge tid på. Med udgangspunkt i efterkrigstidens eksistentialisme har Tage Skou-Hansen siden sin litterære debut dissekeret det moderne menneskes jagt efter mening og betydning i en verden, hvor ideologier giver fortabt og fundamentalisme tilbyder et dystert alternativ. Med sit karakterkatalog tager han læserne med igennem det 20. århundredes historie og giver både pragmatikeren og ideologen stof til eftertanke.

Program
kl. 17.00:
Visning af dokumentarfilmen Testamentet (2015) et interview med Tage Skou-Hansen instrueret af Peter Øvig Knudsen efter koncept af Lars Von Trier.

kl. 17.57: Pause med servering af drikkevarer og snacks i efterkrigsstil.

kl. 18.30: Foredrag af Peter Øvig Knudsen om filmens tilblivelse i Tage Skou-Hansens villa i Egå hen over tre dage i 2002.

kl. 19.05: Tidligere Biskop i Aarhus stift Kjeld Holm taler om Tage Skou-Hansens sidste udgivelse og om ham som Erindringens digter.

kl. 19.35: Digter Mads Mygind kommer og giver sit personlige bud på, hvad nutidens digtere kan tage med fra Tage Skou-Hansens forfatterskab.

Arrangør: Vild med ORD og Øst for Paradis
Dato og tid: d. 1. september kl. 17 – 20.00
Sted: Øst for Paradis
Pris: 90 kr. (inkl. drikke og snacks)