“Vi havde lyst til at komme i dybden med forfatternes bevæggrunde til for skrive, deres tanker og overvejelser om bogens tilblivelse – at give bogelskere en mulighed for at få kendskab til forfattere og deres litteratur på en anderledes måde. Og gerne i et spændende samspil med andre kulturgenrer som musik og billedkunst.”
– Stig Petersen, initiativtager
Vild med ORD er en non-profit forening, hvor initiativet og drivkraften til planlægning af den årlige litteraturfestival i Aarhus kommer fra frivillige med begejstring for ord og litteratur. Foreningen har omkring 350 medlemmer og 50 aktive frivillige i forskellige arbejdsgrupper. Festivalens frivillige deler målet om at skabe et litterært fællesskab og en litteraturfestival, der samler aarhusianere og østjydere om litteraturen og giver nye perspektiver på det skrevne ord.
Vild med ORD – Aarhus Litteraturfestival holdes 23.-24. februar 2018, hvor festivalen fejrer 10 års jubilæum! I tidligere år har festivalen præsenteret forfattere som Jan Guillou, Jussi Adler Olsen, Yahya Hassan, Jørgen Leth, Søren Ulrik Thomsen, Xiaolu Guo, Svend Åge Madsen, Peter Laugesen og Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Festivalen blev startet i 2008 af en gruppe litteraturentusiaster, og er blevet en fast del af det aarhusianske kulturliv.